Nog nooit eerder voor een smidsvuur gestaan? Nog nooit eerder op witheet ijzer geslagen? Grijp dan nu je kans om kennis te maken met dit eeuwenoude beroep! Tijdens een van deze workshops deel ik een stuk kennis over het ijzer smeden en maak je kennis met het smidsvuur, staal, hamer en aambeeld. Als ijzersmid geef ik je een intro in dit prachtige ambacht!

De workshops zijn te volgen met 4 tot 12 personen (minimale leeftijd 16 jaar) en zijn zeer flexibel in te plannen. Door de groepen klein te houden kan ik iedere leerling voldoende persoonlijke aandacht geven tijdens deze workshop smeden. De workshops worden door mij persoonlijk gegeven op de locatie in Eindhoven. Hier werken we met gasvuren i.p.v. de traditionele kolenvuren. Een gasvuur is enorm goed te controleren qua temperatuur en verbrand daarnaast vele malen schoner dan kolen.

Vragen of een workshop plannen?
info@zjakkoo.com 0623953765
Waar zorgen wij voor:
Smeedmateriaal en gereedschap
Veiligheidsartikelen (veiligheidsbril, smeedschort, handschoenen en gehoorbescherming)
Koffie, thee of fris

Waar moet je zelf voor zorgen:
X Stevige wandelschoenen, het liefst veiligheidsschoenen
X Kleding van wol of katoen. Synthetische kleding verboden!!!

Belangrijk om te weten:
Voor de start van de workshop ontvang je een veiligheids regelement hier dien je mee akkoord te gaan.

Workshop viking mes smeden

De vikingen gebruikten dit soort messen voor het schillen van een appeltje of het snijden van een sparerib 😉 We starten met een korte introductie over de smidse en het gereedschap. Daarna nemen we in vogelvlucht door welke stappen we gaan maken om tot een mooi eindresultaat te komen en gaan daarna snel aan de slag! Aan het einde van de dag loop je naar buiten met een Viking mes waar je trots op kunt zijn en dat je thuis zonder problemen kunt gebruiken. Hou er rekening mee dat je thuis het mes verder dient te scherpen met een wetsteen.

Duur: 5,5 tot 6 uur

Kosten per persoon (4 tot 6 personen): €100,-

Inschrijven

Workshop bieropener smeden

De workshop bieropener smeden is de ideale mannen workshop voor grotere groepen. Tijdens deze workshop maak je kennis met vuur, aambeeld en hamer. Je smeed 2 aan 2 een bieropener waarmee je thuis ook echt je speciaalbier kunt openen! Een extra optie: je bieropener kunt te decoreren met belettering of andere decoratie. We behandelen de bieropener na het smeden met lijnzaadolie zodat deze jarenlang mee gaat!

Duur: 4 uur

Kosten per persoon (4 tot 12 personen): €85,-

Inschrijven

Basis workshop smeden

Tijdens deze basis workshop smeden krijg je een introductie over smidse en het gereedschap van een ijzersmid. Je leert vanaf welke temperaturen het staal te bewerken is. Je gaat vooral zelf aan de slag met het smeden van onder andere punten, van rond naar vierkant, het maken van verschillende decoraties en warm buigen. Je gaat naar huis met een eindproduct waar je trots op kunt zijn (rugkrabber of spatel)! Zie het als je eerste introductie met het smeden die je zeker niet zal vergeten!

Duur: 4 uur

Kosten per persoon (4 tot 5 personen): €85,-

Inschrijven

Workshop Spatel Smeden

De workshop spatel smeden is een workshop voor de bbq fanaat! Er worden veel technieken gebruikt tijdens deze workshop, van een prachtige krul tot het slaan van koperen klinknagels. Een workshop waar met name in de zomer veel vraag naar is. Aan het einde van de workshop heb je een prachtig stuk gereedschap voor je bbq!

Duur: 4 uur

Kosten per persoon (4 tot 6 personen): €85,-

Inschrijven

Zakelijke workshop smeden

Zoek je naar een stoer teamuitje of bedrijfsuitje voor een groep van 6 tot 12 personen? Dan ben je bij Zjakkoo aan het juiste adres! Tijdens deze workshop smeden werk je 2 aan 2 aan je werkstuk, hierdoor wordt je min of meer gedwongen samen te werken. Het samenwerken valt altijd goed in de smaak! De veiligheid wordt natuurlijk goed gewaarborgt door duidelijke voorschriften en gebruik van leren schorten, veiligheidsbrillen, handschoenen en gehoorbescherming. Elke deelnemer loopt de smederij uit met een werkstuk om trots op te zijn en een prachtige groepsfoto met iedereen in smeedtenu.

De workshop is inclusief koffie, thee en fris.

Duur: 3 uur

Kosten per persoon (6 tot 12 personen): €100,-

Vrijgezellenfeest workshop smeden

Zoek je naar een stoer en leuk uitje voor je vrijgezellenfeest? Dan is een workshop smeden bij Zjakkoo zeker een aanrader! Een grote groep vrijgezellen gingen je voor. Geschikt voor zowel voor mannen en vrouwen. Tijdens deze onvergetelijke workshop maak je twee aan twee een prachtig werkstuk waardoor je dit vrijgezellenfeest nooit meer zal vergeten. Iedereen gaat met een handgesmeed werkstuk naar huis. Een groepsfoto, fris, koffie en thee zijn inbegrepen.

Duur: 3 uur

Kosten per persoon (6 tot 12 personen): €75,-