Nog nooit eerder voor een smidsvuur gestaan? Nog nooit eerder op witheet ijzer geslagen? Grijp dan nu je kans om kennis te maken met dit eeuwenoude beroep! Tijdens deze workshop deel ik een stuk kennis over het ijzer smeden en maak je kennis met het smidsvuur, staal, hamer en aambeeld. Als ijzersmid geef ik je een intro in deze prachtige en vaak kunstzinnige ambacht!

De workshops zijn te volgen met minimaal 4 tot 6 personen (minimale leeftijd 16 jaar) en zijn zeer flexibel in te plannen. Door de groepen klein te houden kan ik iedere leerling voldoende persoonlijke aandacht geven tijdens deze workshop smeden. De workshops worden door mij persoonlijk gegeven op een locatie in Eindhoven. Hier werken we met gasvuren i.p.v. de traditionele kolenvuren, dit werkt schoner en daarnaast belasten we het milieu minder .

Vragen of een workshop plannen?

info@zjakkoo.com 0623953765


Over de workshops

Waar zorgen wij voor:
- Een toffe workshop! - Smeedmateriaal en gereedschap
- Koffie, thee of gemeentebier
- Veiligheidsartikelen (veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming)
Waar moet je zelf voor zorgen:
- Stevige wandelschoenen en het liefst veiligheidsschoenen
- Kleding van wol of katoen. Synthetische kleding verboden

Wat belangrijk is om te weten:
Smeden bij smederij Zjakkoo is altijd op eigen risico, Zjakkoo is nooit verantwoordelijk voor eventuele persoonlijke of materiële schade.

Het workshop aanbod

Workshop viking mes smeden

Een korte introductie introductie over de smidse en het gereedschap dat vroeger gebruikt werd voor het smeden van een viking mes. Wanneer je gaat smeden is het belangrijk dat je vooruit denkt, daarom bekijken we welke stappen je moet nemen om tot een goed eindresultaat te komen. Aan het einde van de dag loop je naar buiten met een viking mes dat je zonder problemen thuis kunt gebruiken.

Duur: 5,5 uur

Kosten per persoon (4 tot 5 personen): €100,-

Inschrijven

Workshop bieropener smeden

Korte workshop bieropener smeden. Tijdens deze workshop maak je kennis met vuur, aambeeld en hamer en smeed je samen een bieropener waarmee je thuis ook echt je bier en speciaalbier kunt openen! Ben je al sneller klaar, dan heb je de tijd om je bieropener te decoreren met belettering of andere decoratie. We behandelen de bieropener na het smeden zodat deze jarenlang mee gaat!

Duur: 4 uur

Kosten per persoon (4 tot 6 personen): €85,-

Inschrijven

Basis workshop smeden

Tijdens deze basis workshop smeden krijg je een introductie over smidse en het gereedschap van een moderne smid. Je leert vanaf welke temperaturen het staal te bewerken is en gaat vooral zelf aan de slag met het smeden van onder andere punten, van rond naar vierkant, het maken van verschillende decoraties, warm buigen en ga je naar huis met een eindproduct waar je trots op kunt zijn. Zie het als je eerste introductie met het smeden, die je zeker niet zal vergeten!

Duur: 4 uur

Kosten per persoon (4 tot 5 personen): €85,-

Inschrijven

Workshop op maat

Opzoek naar een bepaalde workshop maar staat deze er niet tussen? Wil je met een grote groep komen of bijvoorbeeld met een groep vrijgezellen? Of een bedrijfsuitje incl. hapjes? Neem dan contact met ons op en we maken een workshop op maat met een compleet vrijblijvende offerte.

Inschrijven

Workshop kandelaar smeden

Tijdelijk niet mogelijk Je krijg in korte introductie over de smidse, de technieken en welke gereedschappen je tot je beschikking hebt. Voor deze workshop leggen we de basis voor je klaar en mag je je kandelaar naar eigen inzicht vormgeven. De kandelaar kan helemaal naar eigen inzicht gedecoreerd worden met de verschillende materialen en kan voorzien worden van tekst of een naam. We beginnen met de voet, werken verder naar de de stam en de kaarshouders. Je gaat met een prachtige kandelaar naar naar huis waar minimaal één kaars in gezet kan worden.

Duur: 4 uur

Kosten per persoon (4 - 5 personen): €80,-

Inschrijven