Al jong betoverd door de magie van de vlammen

Al jong was ik betoverd door de magie van de vlammen en in 2017 starte Smederij Zjakkoo, gevestigd in Eindhoven.

Na de hogeschool voor de kunsten (lerarenopleiding) ben ik gaan ijzersmeden als hobby. En in 2013 heb ik de basis van het ijzersmeden geleerd van Juul Baltussen. Vanaf dat moment wist ik wat ik de rest van mijn leven graag wou doen en heb me daar voor de volle 100% op gefocust. In 2017 ben ik gestart met de smederij en al snel kwam ik erachter dat er niet alleen interesse was in de producten die ik maakte. Maar er was ook veel interesse de workshop smeden. Tijdens de workshop smeden maken mensen/leerlingen en één dag kennis met het ijzersmeden.

Eind 2019 ben ik gestart met mijn youtube kanaal Zjakkoo Blacksmith, waar heden en verleden elkaar kruisen.

Zjakkoo Blacksmith Projecten

Voor mijn youtube kanaal maak ik maandelijks projecten om kennis op te doen. De projecten worden na afronding via de website aangeboden. Het eerste project als pilot wat de Thor Hammer.

Zjakkoo maakt geen projecten/producten in opdracht tenzij ik 100% de vrije hand krijg en er een ruim budget beschikbaar is.

2018 - Thor Hammer

2,5 Kilo staal in vorm gesmeed, geslepen, geschuurd en als finishing touch heb ik een custom patroon ontworpen, geplotterd en daarna geëtst in alle 8 de vlakken van de hamer. De steel zou oorspronkelijk bedekt worden met hoogwaardig bruin leer, maar omdat de hamer als snel verkocht was (de koper is vegitarisch) is de steel bedekt met Sky leer. De combinatie van de verschillende technieken heeft tot een prachtig eindresultaat geleid!

Prijs: SOLD!