Al jong betoverd door de magie van de vlammen

Al jong was ik betoverd door de magie van de vlammen en in 2017 starte Smederij Zjakkoo, gevestigd in Eindhoven.

Na de hogeschool voor de kunsten (lerarenopleiding) ben ik gaan ijzersmeden als hobby. En in 2013 heb ik de basis van het ijzersmeden geleerd van Juul Baltussen. Vanaf dat moment wist ik wat ik de rest van mijn leven graag wou doen en heb me daar voor de volle 100% op gefocust. In 2017 ben ik gestart met de smederij en al snel kwam ik erachter dat er niet alleen interesse was in de producten die ik maakte. Maar er was ook veel interesse de workshop smeden. Tijdens de workshop smeden maken mensen/leerlingen en één dag kennis met het ijzersmeden.

Eind 2019 ben ik gestart met mijn youtube kanaal Zjakkoo Blacksmith, waar heden en verleden elkaar kruisen.

Zjakkoo Blacksmith Projecten

Voor mijn youtube kanaal maak ik maandelijks projecten om kennis op te doen. De projecten worden na afronding via de website aangeboden. Het eerste project als pilot wat de Thor Hammer.

Zjakkoo maakt geen projecten/producten in opdracht tenzij ik 100% de vrije hand krijg en er een ruim budget beschikbaar is.

2019 – Zjakkoo bieropener in Bavaria Reclame

Voor het 300 jarig bestaan van Bavaria werd een speciale commercial geproduceerd. Zjakkoo werd gevraag om een passende opener te maken die gebruikt zou worden in de reclame. De opener werd voorzien van "Bavaria" bestempeling en "1719" op de kop van de opener.

De reclame word/werd landelijk uitgezonden op zowel tv als in de bioscoop. Een speciaal moment om een Zjakkoo product een belangrijke rol te zien spelen in een landelijke reclame campagne van een groot biermerk.

2019 - Artist in the World

Afgelopen April heb ik André Smits op bezoek gehad, een kunstenaar die kunstsnaren in hun werkplek/atelier fotografeert. Het bijzondere aan deze foto's is hij iedereen vanaf de achterkant fotografeert. Hij gaat heel de wereld rond met zijn foto's en deze keer deed hij Eindhoven aan en sta ik in het lijstje van 18 andere bekende en onbekende Eindhovense kunstsnaren. Zoals o.a.: Piet Hein Eek, John Körmeling, Stijn Peeters en Theo Kuijpers (zie volledige lijst https://www.artistintheworld.com )

2019 - Golden Hammer

Waar het bij de Thor Hammer met name om metaal bewerking ging ging het bij de Golden Hammer vooral om de houtbewerking. De brons messing Hammer is compleet schoongemaakt van vuil en complimenteert het gebrande hout perfect. Een project waar ik veel van geleerd heb, maar ook weet dat ik als hout bewerker nog veel kan leren.

Bekijk de video via: YouTube

Prijs: SOLD!

2018 - Thor Hammer

2,5 Kilo staal in vorm gesmeed, geslepen, geschuurd en als finishing touch heb ik een custom patroon ontworpen, geplotterd en daarna geëtst in alle 8 de vlakken van de hamer. De steel zou oorspronkelijk bedekt worden met hoogwaardig bruin leer, maar omdat de hamer als snel verkocht was (de koper is vegitarisch) is de steel bedekt met Sky leer. De combinatie van de verschillende technieken heeft tot een prachtig eindresultaat geleid!

Prijs: SOLD!