De beste bieropener ooit

Door research te doen naar verschillende bieropeners, bierdrinkers, barpersoneel en hoe je nou het gemakkelijkste een biertje kunt maken hebben we verschillende prototypes gemaakt. Uit deze prototypes hebben we de beste eigenschappen samengevoegd en een proefmodel gemaakt. Dit model bleek bij iedereen zo in de smaak te vallen dat we zijn gestart met de productie van een prototype op grotere schaal. Het uiteindelijke prototype van de bieropener is naar meer naar 100 testpersonen gestuurd en grondig getest. De minpunten zijn gecorrigeerd en zijn de volgende modellen gaan produceren.

De geschiedenis van de bieropener

Een bieropener is gemaakt voor het openen van bieren of frisdranken met een kroonkurk. De kroonkurk (1892) en de bieropener (1894) werden in de 19e eeuw door William Painter uitgevonden. Sindsdien zijn ze niet weg te denken uit je keukenla of bar. Nog steeds word 90% van de bieren voorzien van een kroonkurk, wat de bieropener een stuk gereedschap maakt wat vaak gebruikt word!

bier opener patent william painter 1894

De modellen varieren van mooi tot lelijk en waarschijnlijk in de jaren 90 ergens gratis bij gekregen…vaak niet een opener waar je mee gezien wil worden. Daarnaast zitten bieropeners vaak op zakmessen of als simpele opener voor aan je sleutelbos (vaak ook weer ergens gratis bij gekregen).

Een hand gesmede bieropener

Bij smederij Zjakkoo hebben we na veel proefmodellen een bieropener ontwikkeld die perfect in de hand, perfect biertjes opent en perfect op te bergen is. Het allermooiste is dat de bieropeners persoonlijk door mij worden gesmeed! Dit betekend dus 100% met de hand gemaakt, iets waar we bij Zjakkoo Blacksmith enorm trots op zijn! Er is niets mooier dan een heerlijk biertje te openen met een hand gesmeden opener.

banner bieropener 1

Daarnaast zijn de openers te openen met een gepersonaliseerde tekst zoals bijvoorbeeld een naam van een geliefde, een speciale datum of een combinatie van deze twee. Het is een zeer populair cadeau bij bijvoorbeeld trouwerijen, geboortes en vrijgezellenfeesten (de vrijgezellen krijgen een bestempeling met naam en datum). Kortom een perfect persoonlijk cadeau!

1000 manieren om een biertje te openen

Natuurlijk kun je je biertje ook openen met huis tuin en keuken materiaal. Met name de aansteker was in het verleden zeer populair, maar omdat er steeds minder rokers zijn hebben er steeds minder mensen een aansteker bij. Op youtube zijn er veel verschillende filmpjes te vinden waarin mensen tot wel 100 verschillende manieren hebben om een biertje te openen. Denk hierbij aan hekwerken, schoenen, allerlei stalen voorwerpen en zelfs aan een a4 papiertje. Kortom er zijn veel verschillende redneck manieren om je biertje te openen.