(Reviews via Google)

Goede toegankelijkheid, super goede communicatie via de mail en Whatsapp, super leuke workshop en een toffe begeleider. Je bent bijna de hele dag bezig met de workshop. We gingen op een warme zomerdag smeden. Maarten had voldoende ventilatoren neergezet waardoor het smeden een stuk aangenamer was. Echt een aanrader voor mannen en vrouwen! 🙂 We zijn super blij met ons kunstwerk.

Michelle Chan Avatar
Michelle Chan
12 jul 2019

Heb met een groep vrienden een workshop gevolgd bij Zjakkoo.

Het begon al leuk met een paar grappen en een biertje. Daarna wat uitleg over hoe alles werkt en zelf aan de slag. Vanuit een stuk staal is het ons gelukt om zelf een bieropener te maken binnen een paar uur. Zeker tof om te doen!

Daarnaast is het super leuk om te zien hoe Maarten (onze gastheer) deze hobby van hem zelf heeft aangeleerd en inmiddels echt de mooiste dingen weet te smeden. Inspirerend!

Dregar Avatar
Dregar
21 jan 2019

Vanavond een hele toffe blacksmith-workshop viking-mes maken gedaan. Maarten legt het goed uit en laat je lekker vrij om je eigen creatie te maken. Super activiteit, en zeker een aanrader om met vrienden of collega’s te doen, je bent lekker bezig en er is genoeg ruimte voor gezelligheid. Bedankt voor de top avond!

Sjors Bogers Avatar
Sjors Bogers
22 apr 2019

Leuke dag, Maarten houd goed rekening met iedereen zijn handigheid, en iedereen is met een mooi, en op eigen smaak gemaakt, mes naar huis gegaan. Zeker aan te raden.

Andreas Avatar
Andreas
07 okt 2019

Ontzettende leuke ervaring, goede begeleiding en je gaat zeker met een trots gevoel naar huis 😉

Saartje van Rijen Avatar
Saartje van Rijen
20 okt 2019

Enthousiaste begeleider en erg leuke ervaring. Smeden van begin tot eind. Verschillende metaal dikte en type zorgen voor een hoger of lager moeilijkheidsgraad. Resultaat is gegarandeerd iets waar je trots op bent.

Manuel Bastin Avatar
Manuel Bastin
19 mei 2019

We hebben met onze groep een top dag gehad en zijn allemaal vertrokken met een prachtig aandenken aan deze fantastische ervaring! Vol enthousiasme en passie begeleidt Maarten je van begin tot eind bij het maken van een fantastisch viking mes. Hoewel het natuurlijk zwaar werken is heb je geen voorkennis of ervaring nodig om een mooi mes te smeden. Dit is mede mogelijk door de aandacht die Maarten aan alle deelnemers schenkt en met heldere uitleg en hulp het smeden duidelijk en toegankelijk maakt.

Roy Stoof Avatar
Roy Stoof
11 jul 2019

We hebben met onze groep een top dag gehad en zijn allemaal vertrokken met een prachtig aandenken aan deze fantastische ervaring! Vol enthousiasme en passie begeleidt Maarten je van begin tot eind bij het maken van een fantastisch viking mes. Hoewel het natuurlijk zwaar werken is heb je geen voorkennis of ervaring nodig om een mooi mes te smeden. Dit is mede mogelijk door de aandacht die Maarten aan alle deelnemers schenkt en met heldere uitleg en hulp het smeden duidelijk en toegankelijk maakt.

Roy Stoof Avatar
Roy Stoof
11 jul 2019

Een dag in de smederij en naar huis met je werkstuk!
Fijne workshop, gegeven door Maarten, duidelijke uitleg over de techniek en de veiligheid. Maarten laat zien en legt uit hoe alles moet, maar raakt je werkstuk niet aan, je kunt dus oprecht zeggen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt.
Goede sfeer, fijne ruimte, gratis parkeren en een koelkast vol met drinken.
Wat mij betreft een aanrader!

Robert Melchers Avatar
Robert Melchers
01 aug 2019

We had a day organized for the groom, of which part was making a bottle opener with Maarten. Maarten was very enthousiastic and extremely helpful, you can feel the passion and positivity he brought to the entire group! Thank you very much Maarten and keep organizing those awesome events!

Jelle Avatar
Jelle
11 sep 2019

Diverse malen deelgenomen aan workshops van Zjakkoo, waarbij hij ongeacht het niveau van de deelnemers zorgt dat er altijd iets moois mee naar huis kan worden genomen! Zjakkoo is vriendelijk en duidelijk, en legt goed uit wat er mogelijk is. Hij weet een goede balans te vinden tussen advies en vrijheid van de makers. Een absolute aanrader!

Jorg Jonkers Avatar
Jorg Jonkers
05 feb 2019

Dit moet je een keer gedaan hebben! Met een roodgloeiend vuur, een staaf ijzer, een hamer en aambeeld hebben we een bieropener weten te smeden. Het is moeilijker dan je denk, maar met de goede begeleiding van Maarten is het ons allemaal gelukt. En wat is dat vet als je dan voor je vrienden met je eigen gemaakte bieropener de flesjes open maakt.

Pieter Tegelaers Avatar
Pieter Tegelaers
20 mrt 2019

Zo ontzettende leuke workshop vikingmes smeden gehad!! Maarten gaf eerst goede uitleg over de te kiezen materialen, de veiligheidsvoorschriften en toen meteen lekker aan de slag. Hij heeft ons goed begeleid en na afloop hadden we allemaal een prachtig mooi mes. Smeden is gewoon hartstikke leuk om te doen! En een gezellige lunch zat erbij. Na de workshop stuurde Maarten ook nog instructies toe om je mes mooi te houden. Helemaal top! We komen nog een keer!!

Marianne van den Eertwegh Avatar
Marianne van den Eertwegh
30 jun 2019

Een geweldige dag gehad. Onder de geweldige begeleiding van "Zjakkoo" is iedereen tot een mooi resultaat gekomen, om aan het einde van de dag voldaan met een zelf gemaakt mes weer naar huis te gaan.

Harmen Arts Avatar
Harmen Arts
13 jun 2019

Weer inspiratie... Veel geleerd, hulp gekregen waar nodig, mooi vikingmes aan het eind van de dag en nog gezellig ook!

Peggie Avatar
Peggie
26 aug 2019

Hele gave workshop gehad waarin we een vikingsmes gingen smeden! Maarten heeft ons erg leuk en enthousiast begeleid, en het eindresultaat was beter dan verwacht! Het kost wat, maar het is het zeker waard om ooit gedaan te hebben.

Katja van Weert Avatar
Katja van Weert
19 mei 2019

Dit is een ontzettend leuke workshop om aan mee te doen! Ik heb zelf al enige smeed ervaring en hier wordt ook heel goed mee omgegaan. Zo kon ik met moeilijker staal en zwaardere hamers werken. Samen hebben we ook gediscussieerd over de hardingstemperaturen en welke uitkomst we er bij kunnen verwachten. Erg leuk om zo te kunnen sparren en experimenteren. Je kunt merken dat Maarten veel ervaring heeft en ook passie voor het vak. Hij deelt graag al zijn kennis met je en je merkt dat hij het leuk vind om mensen iets te leren. Topdagje dus!

thomas hornikx Avatar
thomas hornikx
06 jun 2019

Absoluut een aanrader, vanaf het moment dat je binnenloopt zit je tot je nek in de sfeer. Goed gereedschap, fijn materiaal om mee te werken, inspirerende omgeving en uiteraard Mr. Zjakkoo die perfect uit kan leggen wat de bedoeling is. Zelfs een absolute beginner (ikke) krijgt iets moois mee naar huis na een paar uur zwoegen naast de oven. De workshops zijn ontzettend toegankelijk en voor alle niveaus. Ben tot dusver de trotse bezitten van een handgemaakt mes, bieropener en een reeks kledinghaken en kan absoluut niet wachten om aan de volgende workshop te beginnen!

Michael van Weert Avatar
Michael van Weert
05 feb 2019

Zjakkoo is een echte vakman. Ik heb een paar workshops bij hem gevolgd en ben zeer over hem te spreken! Ik had toen een bieropener en een vikingmes gemaakt. Ik krijg altijd de vraag hoe ik aan de bieropener kom, en heb dan een mooi verhaal. Zjakkoo geeft duidelijke uitleg en er is genoeg ruimte voor een lolletje (maar niet met vuur :P), Fijne gast om mee te werken, echt een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van het smeden!

Tim van de Velden Avatar
Tim van de Velden
04 feb 2019

Top ervaring!

Voor mijn vrijgezellenfeest hebben wij een cursus gehad waarbij we een Viking mes gesmeed hebben. De uitleg is prima en er is continue controle en hulp als het nodig is. Je doet echter ALLES zelf, dus het eindproduct is ook echt door jou zelf gemaakt!

Maarten heeft de cursus en alles er omheen prima verzorgd. Topgozer!

joost gevers Avatar
joost gevers
31 jul 2019

We enjoyed an amazing workshop from a true and dedicated professional. Maarten told us everything we wanted to know about blacksmithing and more. Atmosphere was on point, we got to work on our creations in a cosy yet well done setup. I am really impressed how he build all of it by himself. So if you're looking for an unique experience to enjoy with friends or family; visit Zjakkoo when you get the chance. The most friendly, genuine guy in town - absolutely worth it!

Guus Avatar
Guus
21 jan 2019

Gezellige dag gehad bij Zjakkoo...toffe begeleiding, mooi resultaat. Aanrader!

Sigrid van den Heuvel Avatar
Sigrid van den Heuvel
30 jun 2019

Reviews via Facebook

Merel van de Wiel (via Facebook):
"Vandaag een fantastische workshop viking mes smeden gehad! Ik had voor Zjakkoo gekozen omdat je hier een wapen (viking mes) kan smeden, ideaal voor mijn vriend, een enorme Forged in Fire fan. Ik vond de aanpak van Maarten heel fijn: een korte uitleg en dan lekker snel aan de slag. Ik had verwacht dat het smeden heel zwaar zou zijn omdat ik niet zo sterk ben, maar je kon kiezen uit verschillende materialen - van zacht tot hard. Ik koos een gemiddeld hard materiaal en vond het niet zo zwaar, het ging bij mij alleen iets langzamer. Wij volgden vandaag de workshop met z'n tweeën, wat fijn is omdat er dan meer ruimte is voor persoonlijk advies. Maarten kijkt en stuurt bij, maar laat je zoveel mogelijk zelf doen, zodat je aan het einde echt kan zeggen dat je het mes helemaal zelf hebt gemaakt!"

Kenny van Weert (via Facebook):
"Geweldige ervaring; goede uitleg en gezellige sfeer, ben er ook achter gekomen dat ik creatiever ben dan gedacht, dankjewel voor zo'n vette avond!"
reviews

Reviews via Etsy

7 bieropeners gekocht door kaseyfrerichs op 20 apr 2017:
"I bought 7 for gifts. Maarten made every one of them perfectly and quickly."

Bieropeners gekocht door Rebekah Wagoner op 04 jul 2017:
"Such a fun and unique gift! Perfect for a first Fathers Day gift! Maarten worked hard to make a custom one just perfect for us! Great communication and quick shipping! Highly recommend!!!"
reviews