(Reviews via Google)
Was echt een top workshop, goed verzorgd en gezellig!
Kim Bax Avatar
Kim Bax
10/26/2019
Een mooie dag met gaaf eindresultaat. Maarten is een grappige en kundige Smit dit weet wat hij doet! Na 1 mes lonkt het naar meer!
Jippe C Avatar
Jippe C
12/20/2019
De workshop 'Viking mes' smeden was cool. Ik kan niet voor andere mensen spreken maar voor mij persoonlijk was het wel zwaar dus ik was het op den duur wel zat maar ik heb er echt geen spijt van het was top! Dit is zeker een aanrader om een keer te doen! Naast de 'Viking mes' workshop is er ook een 'Brut de Forge mes' workshop en die is volgens de begeleider makkelijker/minder werk dus die kan je ook kiezen.
Denis Edelbroek (DenisED1) Avatar
Denis Edelbroek (DenisED1)
10/12/2023
You must have done this once! With a red-hot fire, a bar of iron, a hammer and anvil, we managed to forge a beer opener. It is more difficult than you think, but with Maarten's good guidance we all succeeded. And how cool is that when you open the bottles for your friends with your homemade beer opener.
Pieter Tegelaers Avatar
Pieter Tegelaers
3/20/2019
Zeer vriendelijk en word goed uitgelegd echt een topervaring
styno MC Avatar
styno MC
10/26/2020
Terug naar het ijzer smeed tijdperk.
Wat een mooie ervaring. s' Morgers om 9 uur begonnen. Eerst even kennismaken met Maarten en de andere aspirant deelnemers.
Na duidelijke instructies en uitleg van de veiligheidsvoorschriften gingen de ijzers in het?.
Oranje rood het ijzer in model smeden. Dit wordt goed begeleid door Maarten. Zodra het model wat je voor ogen hebt, ga je het werkstuk harden. Wederom onder begeleiding van Maarten. Je werkstuk slijpen en je handvat afwerken kun je het eindresultaat bewonderen. Een prachtig zelf gesmeed mes.
Oh ja het is ondertussen al half 4. De tijd is gevlogen.
Ik wil Zjakkoo blacksmid Maarten daarom ook bedanken voor een geweldige ervaring en een hele fijne dag.
Groetjes Erwin.
Erwin van Kuijk Avatar
Erwin van Kuijk
2/09/2020
Een geweldige dag gehad. Onder de geweldige begeleiding van "Zjakkoo" is iedereen tot een mooi resultaat gekomen, om aan het einde van de dag voldaan met een zelf gemaakt mes weer naar huis te gaan.
Harmen Arts Avatar
Harmen Arts
6/13/2019
Erg gave workshop smeden gedaan. Maarten is een relaxe en goede gastheer die je stap voor stap door het smeedproces helpt. We maakten samen een aantal bieropeners en door samen de ijzers warm te stoken konden we om beurten stap voor stap richting een toffe bieropener werken.

De workshop laat je steeds een stapje verder werken, waardoor je het smeedproces en verschillende technieken stap voor stap leert.

Erg gave ervaring en na afloop een pilsje met je zelfgemaakte opener openmaken en opdrinken was natuurlijk helemaal top!
Edwin Zuidema Avatar
Edwin Zuidema
2/02/2020
Vandaag de workshop "Vikingmes smeden" van Maarten gehad. Maarten is een geweldig enthousiaste en vriendelijke leraar die je de fijne kneepjes van het smeedvak probeert te leren. Maarten legt de verschillende stappen van het maken van het mes rustig en begrijpelijk uit. Mocht het toch niet helemaal lukken, dan springt Maarten bij met tips of hands-on hulp. Gedurende het proces laat Maarten vooral jezelf aan de gang gaan en heb je zelf de vorm en details van je mes in de hand. Tijdens de workshop zie je je werkstuk steeds meer vorm krijgen en krijg je het smeden ook steeds meer onder de knie. Uiteindelijk eindig je met een mes die je zelf vormgegeven en gemaakt hebt. Verder geeft Maarten ook tips indien je thuis wilt beginnen, of de cursus een vervolg wilt geven. Maarten is erg bevlogen in zijn werk en wilt het graag overdragen. Dit werkt erg aanstekelijk. Ik heb een geweldige dag gehad en het was het lange wachten meer dan waard! Ik kan het iedereen aanraden!
media thumbnail 0media thumbnail 1
Kaj Mattheeuwse Avatar
Kaj Mattheeuwse
10/12/2023
We had a day organized for the groom, of which part was making a bottle opener with Maarten. Maarten was very enthousiastic and extremely helpful, you can feel the passion and positivity he brought to the entire group! Thank you very much Maarten and keep organizing those awesome events!
Jelle Avatar
Jelle
9/11/2019
Top dag gehad! Erg leuk om te doen en een mooi eindresultaat mee naar huis. Maarten is een leuke sympathieke gast en legt alles duidelijk uit. Echt een aanrader!
media thumbnail 0media thumbnail 1
Bjorn Bakema Avatar
Bjorn Bakema
11/11/2023
Super leuke workshop gedaan bij zjakkoo! We kregen de juiste begeleiding en vrijheid om zelf je eigen idee├źn toe te passen.
Elke Avatar
Elke
10/26/2019
Was super gaaf om te doen. Gaf goede, rustig uitleg en zorgde voor een fijne sfeer
Carlo en Linda Avatar
Carlo en Linda
1/26/2020
Een geweldige ervaring bij een hele enthousiaste gastheer, met niet alleen oog voor detail ,maar ook voor veiligheid. Een beleving die je niet zal vergeten en waarbij je ook nog iets moois overhoud. Ik zeg doen
patrick jansen Avatar
patrick jansen
10/26/2020
Erg leuke workshop, ik heb het mes echt 100% zelf kunnen/mogen maken. Veel kennis aanwezig bij Maarten. Heel blij met het resultaat!
media thumbnail 0
Bart Van Opstal Avatar
Bart Van Opstal
11/28/2023
Een leuke workshop, dat was het zeker. Het was fijn dat hij creativiteit waardeert en stimuleert. Staat open voor allerlei mogelijkheden om tot een eigen uniek product te komen. Ook als er iets mis gaat is er altijd een oplossing om daar orgineel mee om te gaan, erg leuk! Bij twijfel, niet twijfelen, gewoon doen.
DeurmatNL Avatar
DeurmatNL
10/26/2019
We hebben met onze groep een top dag gehad en zijn allemaal vertrokken met een prachtig aandenken aan deze fantastische ervaring! Vol enthousiasme en passie begeleidt Maarten je van begin tot eind bij het maken van een fantastisch viking mes. Hoewel het natuurlijk zwaar werken is heb je geen voorkennis of ervaring nodig om een mooi mes te smeden. Dit is mede mogelijk door de aandacht die Maarten aan alle deelnemers schenkt en met heldere uitleg en hulp het smeden duidelijk en toegankelijk maakt.
Roy Stoof Avatar
Roy Stoof
7/11/2019
Gezellige dag gehad bij Zjakkoo...toffe begeleiding, mooi resultaat. Aanrader!
Sigrid vd Heuvel Avatar
Sigrid vd Heuvel
10/26/2019
Een dag in de smederij en naar huis met je werkstuk!
Fijne workshop, gegeven door Maarten, duidelijke uitleg over de techniek en de veiligheid. Maarten laat zien en legt uit hoe alles moet, maar raakt je werkstuk niet aan, je kunt dus oprecht zeggen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt.
Goede sfeer, fijne ruimte, gratis parkeren en een koelkast vol met drinken.
Wat mij betreft een aanrader!
Robert Melchers Avatar
Robert Melchers
8/01/2019
Diverse malen deelgenomen aan workshops van Zjakkoo, waarbij hij ongeacht het niveau van de deelnemers zorgt dat er altijd iets moois mee naar huis kan worden genomen! Zjakkoo is vriendelijk en duidelijk, en legt goed uit wat er mogelijk is. Hij weet een goede balans te vinden tussen advies en vrijheid van de makers. Een absolute aanrader!
Jorg Jonkers Avatar
Jorg Jonkers
2/05/2019
We hebben met onze groep een top dag gehad en zijn allemaal vertrokken met een prachtig aandenken aan deze fantastische ervaring! Vol enthousiasme en passie begeleidt Maarten je van begin tot eind bij het maken van een fantastisch viking mes. Hoewel het natuurlijk zwaar werken is heb je geen voorkennis of ervaring nodig om een mooi mes te smeden. Dit is mede mogelijk door de aandacht die Maarten aan alle deelnemers schenkt en met heldere uitleg en hulp het smeden duidelijk en toegankelijk maakt.
Roy Stoof Avatar
Roy Stoof
7/11/2019
Terug naar het ijzer smeed tijdperk. Wat een mooie ervaring. s' Morgers om 9 uur begonnen. Eerst even kennismaken met Maarten en de andere aspirant deelnemers. Na duidelijke instructies en uitleg van de veiligheidsvoorschriften gingen de ijzers in het­čöą. Oranje rood het ijzer in model smeden. Dit wordt goed begeleid door Maarten. Zodra het model wat je voor ogen hebt, ga je het werkstuk harden. Wederom onder begeleiding van Maarten. Je werkstuk slijpen en je handvat afwerken kun je het eindresultaat bewonderen. Een prachtig zelf gesmeed mes. Oh ja het is ondertussen al half 4. De tijd is gevlogen. Ik wil Zjakkoo blacksmid Maarten daarom ook bedanken voor een geweldige ervaring en een hele fijne dag. Groetjes Erwin.
Erwin van Kuijk Avatar
Erwin van Kuijk
10/26/2020
Top ervaring!

Voor mijn vrijgezellenfeest hebben wij een cursus gehad waarbij we een Viking mes gesmeed hebben. De uitleg is prima en er is continue controle en hulp als het nodig is. Je doet echter ALLES zelf, dus het eindproduct is ook echt door jou zelf gemaakt!

Maarten heeft de cursus en alles er omheen prima verzorgd. Topgozer!
joost gevers Avatar
joost gevers
7/31/2019
Een ongelooflijk gave workshop "Vikingmes" gevolgd bij Maarten! Onder zijn uitstekende begeleiding maak je van begin tot eind je eigen mes. Toffe sfeer, perfecte locatie en zoals gezegd: Maarten is een topgast! D├│├ęn !
Alex van Herk Avatar
Alex van Herk
1/19/2020
Toffe ervaring en fijne begeleiding!
Rick Bindels Avatar
Rick Bindels
10/26/2020
Maarten is een gezellige, geduldig persoon die ons een hele leuke middag heeft bezorgd.
Studio DeBom Avatar
Studio DeBom
8/26/2023
Top workshop om te volgen. Duidelijke uitleg. Een gezellige dag, en naar huis met een mooi mes dat je zelf gemaakt hebt is toch top.
Robin Tijsen Avatar
Robin Tijsen
11/11/2019
Weer inspiratie... Veel geleerd, hulp gekregen waar nodig, mooi vikingmes aan het eind van de dag en nog gezellig ook!
Peggie Avatar
Peggie
8/26/2019
Erg gave workshop smeden gedaan. Maarten is een relaxe en goede gastheer die je stap voor stap door het smeedproces helpt. We maakten samen een aantal bieropeners en door samen de ijzers warm te stoken konden we om beurten stap voor stap richting een toffe bieropener werken. De workshop laat je steeds een stapje verder werken, waardoor je het smeedproces en verschillende technieken stap voor stap leert. Erg gave ervaring en na afloop een pilsje met je zelfgemaakte opener openmaken en opdrinken was natuurlijk helemaal top!
Edwin Zuidema Avatar
Edwin Zuidema
10/26/2020
Leuke workshop vikingmes smeden. Goede en gezellige begeleiding van Maarten.
media thumbnail 0
maurice leijenaar Avatar
maurice leijenaar
10/26/2020
Erg fijne workshop. Maarten is een goede leermeester voor de beginnende smid. Heel tevreden met het resultaat en de sfeer was prima. Aanbevelenswaardig!
media thumbnail 0
Laurens van der Leij Avatar
Laurens van der Leij
10/12/2023
We enjoyed an amazing workshop from a true and dedicated professional. Maarten told us everything we wanted to know about blacksmithing and more. Atmosphere was on point, we got to work on our creations in a cosy yet well done setup. I am really impressed how he build all of it by himself. So if you're looking for an unique experience to enjoy with friends or family; visit Zjakkoo when you get the chance. The most friendly, genuine guy in town - absolutely worth it!
Guus Avatar
Guus
1/21/2019
Geweldige dag gehad, veel geleerd over smeden. Zeker een aanrader.
Falk Pinckaers Avatar
Falk Pinckaers
10/26/2019
Dit is een ontzettend leuke workshop om aan mee te doen! Ik heb zelf al enige smeed ervaring en hier wordt ook heel goed mee omgegaan. Zo kon ik met moeilijker staal en zwaardere hamers werken. Samen hebben we ook gediscussieerd over de hardingstemperaturen en welke uitkomst we er bij kunnen verwachten. Erg leuk om zo te kunnen sparren en experimenteren. Je kunt merken dat Maarten veel ervaring heeft en ook passie voor het vak. Hij deelt graag al zijn kennis met je en je merkt dat hij het leuk vind om mensen iets te leren. Topdagje dus!
thomas hornikx Avatar
thomas hornikx
6/06/2019
Enthousiaste begeleider en erg leuke ervaring. Smeden van begin tot eind. Verschillende metaal dikte en type zorgen voor een hoger of lager moeilijkheidsgraad. Resultaat is gegarandeerd iets waar je trots op bent.
Manuel Bastin Avatar
Manuel Bastin
5/19/2019
26-01-2020
Venlo,

Heden ten dage hebben ondergetekende en 7 vrienden uit het zonnige Limburg een Workshop Viking Mes maken gevolgd bij de beste Brabantse Blacksmith: Maarten Jacquot. Ondanks het feit dat de heer Jacquot lid is van POL en niemand zijn achternaam kon uitspreken was de gastvrijheid te Eindhoven uitmuntend, na een bakkie pleur en een kano kregen we duidelijke instructies omtrent de huisregels bij Zjakkoo. Na de laatste slok van de koffie begon de workshop onder begeleiding van professionele instructies en met echt ÔÇťhands-onÔÇŁ advies. We hebben allemaal veel geleerd en ook veel gelachen daardoor vloog de tijd letterijk voorbij en na enkele uren stonden we dan ook allemaal met een mooi zelfgemaakt mes in de handen! (En dat terwijl ondergetekende 2 linker handen heeft :-)).
Namens onze groep wil ik Maarten van harte bedanken en voor de geïnteresseerden: de workshops van Maarten zijn echt een aanrader!!

Met vriendelijke groet:

Eddy!
dskvenlo . Avatar
dskvenlo .
1/26/2020
Het smeden bij Zjakkoo was heel tof om te doen. Zelfs met een grote groep van 14 man wist Maarten ons goed te begeleiden door het hele proces en hebben we allemaal een mooi eindresultaat behaald. Een unieke ervaring die we niet snel zullen vergeten!
Dustin Roukens Avatar
Dustin Roukens
8/26/2023
Een dag in de smederij en naar huis met je werkstuk! Fijne workshop, gegeven door Maarten, duidelijke uitleg over de techniek en de veiligheid. Maarten laat zien en legt uit hoe alles moet, maar raakt je werkstuk niet aan, je kunt dus oprecht zeggen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt. Goede sfeer, fijne ruimte, gratis parkeren en een koelkast vol met drinken. Wat mij betreft een aanrader!
media thumbnail 0
Robert Melchers Avatar
Robert Melchers
10/26/2019
Absoluut een aanrader, vanaf het moment dat je binnenloopt zit je tot je nek in de sfeer. Goed gereedschap, fijn materiaal om mee te werken, inspirerende omgeving en uiteraard Mr. Zjakkoo die perfect uit kan leggen wat de bedoeling is. Zelfs een absolute beginner (ikke) krijgt iets moois mee naar huis na een paar uur zwoegen naast de oven. De workshops zijn ontzettend toegankelijk en voor alle niveaus. Ben tot dusver de trotse bezitten van een handgemaakt mes, bieropener en een reeks kledinghaken en kan absoluut niet wachten om aan de volgende workshop te beginnen!
Michael van Weert Avatar
Michael van Weert
2/05/2019
Een mooie dag met gaaf eindresultaat. Maarten is een grappige en kundige Smit dit weet wat hij doet! Na 1 mes lonkt het naar meer!
J C Avatar
J C
10/26/2020
Vanavond een hele toffe blacksmith-workshop viking-mes maken gedaan. Maarten legt het goed uit en laat je lekker vrij om je eigen creatie te maken. Super activiteit, en zeker een aanrader om met vrienden of collegaÔÇÖs te doen, je bent lekker bezig en er is genoeg ruimte voor gezelligheid. Bedankt voor de top avond!
Sjors Bogers Avatar
Sjors Bogers
4/22/2019
Hele gave workshop gehad waarin we een vikingsmes gingen smeden! Maarten heeft ons erg leuk en enthousiast begeleid, en het eindresultaat was beter dan verwacht! Het kost wat, maar het is het zeker waard om ooit gedaan te hebben.
Katja van Weert Avatar
Katja van Weert
5/19/2019
Het was echt super Tof. Zjakkoo begeleid en ondersteunt je van A tot Z en geen vraag is te veel. Zijn uitleg is top, de materialen zijn top en zelfs al heb je het bijna helemaal verpest, weet Zjakkoo het weer terug te brengen naar een staat waarop je weer door kan. Met andere woorden: beunhaas proof. Gezien je met warme materialen werkt is het wel fijn je gewoon normaal te gedragen, ook voor Zjakkoo. Wij hebben met een groep bieropeners staan maken en zijn alle erg tevreden over de ervaring en het resultaat! Sterk aan te raden om met je vrienden te doen.
Brutchi Avatar
Brutchi
8/26/2023
Heb met een groep vrienden een workshop gevolgd bij Zjakkoo. Het begon al leuk met een paar grappen en een biertje. Daarna wat uitleg over hoe alles werkt en zelf aan de slag. Vanuit een stuk staal is het ons gelukt om zelf een bieropener te maken binnen een paar uur. Zeker tof om te doen! Daarnaast is het super leuk om te zien hoe Maarten (onze gastheer) deze hobby van hem zelf heeft aangeleerd en inmiddels echt de mooiste dingen weet te smeden. Inspirerend!
Gerard Costermans Avatar
Gerard Costermans
10/26/2019
Zjakkoo is een echte vakman. Ik heb een paar workshops bij hem gevolgd en ben zeer over hem te spreken! Ik had toen een bieropener en een vikingmes gemaakt. Ik krijg altijd de vraag hoe ik aan de bieropener kom, en heb dan een mooi verhaal. Zjakkoo geeft duidelijke uitleg en er is genoeg ruimte voor een lolletje (maar niet met vuur :P), Fijne gast om mee te werken, echt een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van het smeden!
Tim van de Velden Avatar
Tim van de Velden
2/04/2019

Reviews via Facebook

Merel van de Wiel (via Facebook):
"Vandaag een fantastische workshop viking mes smeden gehad! Ik had voor Zjakkoo gekozen omdat je hier een wapen (viking mes) kan smeden, ideaal voor mijn vriend, een enorme Forged in Fire fan. Ik vond de aanpak van Maarten heel fijn: een korte uitleg en dan lekker snel aan de slag. Ik had verwacht dat het smeden heel zwaar zou zijn omdat ik niet zo sterk ben, maar je kon kiezen uit verschillende materialen - van zacht tot hard. Ik koos een gemiddeld hard materiaal en vond het niet zo zwaar, het ging bij mij alleen iets langzamer. Wij volgden vandaag de workshop met z'n twee├źn, wat fijn is omdat er dan meer ruimte is voor persoonlijk advies. Maarten kijkt en stuurt bij, maar laat je zoveel mogelijk zelf doen, zodat je aan het einde echt kan zeggen dat je het mes helemaal zelf hebt gemaakt!"

Kenny van Weert (via Facebook):
"Geweldige ervaring; goede uitleg en gezellige sfeer, ben er ook achter gekomen dat ik creatiever ben dan gedacht, dankjewel voor zo'n vette avond!"
reviews

Reviews via Etsy

7 bieropeners gekocht door kaseyfrerichs op 20 apr 2017:
"I bought 7 for gifts. Maarten made every one of them perfectly and quickly."

Bieropeners gekocht door Rebekah Wagoner op 04 jul 2017:
"Such a fun and unique gift! Perfect for a first Fathers Day gift! Maarten worked hard to make a custom one just perfect for us! Great communication and quick shipping! Highly recommend!!!"
reviews