Samenvatting Workshop

De workshop viking mes smeden is één van de populairdere workshops. Deze workshop smeden duurt ongeveer 6 uur en je smeed het lemmet van het mes precies in de vorm die jij voor ogen hebt. Veiligheid en plezier staan centraal en langzaam werken we naar een prachtig eindresultaat. Het mes mag er handgemaakt uitzien! Bekijk ook even de workshop brut de forge mes smeden, een mes dat net wat groter en grover wordt dan het vikingmes.

Voor we van start gaan kies je je hamer, je aambeeld en trek je je veiligheidskleding aan. Met veiligheidskleding bedoelen we een leren smeedschort, veiligheidsbril, leren handschoen en wanneer je dat prettig vind gehoorbescherming.

Duur: 6 tot 6,5 uur

Workshop agenda
Schrijf je in met 1 of meer deelnemers via de workshop agenda €165,- p.p.

Groeps inschrijving
Kies zelf een datum waarop jullie langs willen komen.
Groepen (5 tot 8 deelnemers): €165,- p.p.


Inschrijven

Een ervaring die je niet snel vergeet

Je start met een ruwe strip ijzer die je zelf in vorm gaat smeden. Dit is niet hetzelfde staal als bij de workshop bieropener smeden, maar een legering die uitermate geschikt is voor dit type mes.

De eerste kennismaking met het vuur, je hamer en het aambeeld maar vooral kennismaken met het staal. Hoe lang kun je het roodgloeiende staal bewerken? Krijg je het in de juiste vorm geslagen en lukt het je met je hamer precies in de juiste hoek te slaan? Tijdens de workshop Viking mes smeden, kom je erachter! In deze fase ga je vooral zelf aan de slag om het handvat te maken. Een belangrijk onderdeel, omdat het viking mes straks lekker in je hand moet liggen!

Van rauw stuk ijzer naar 100% handgesmeed mes

De tweede helft van de workshop gaat vooral om het lemmet van het viking mes. Dit houdt onder andere in dat het lemmet in vorm gesmeed moet worden. Hierna slijp je de ruwe vorm in het mes en daaropvolgend gaan we het hardingsproces in waarbij het mes op de juiste manier wordt gehard. Het mooie van de workshop bij Zjakkoo is dat je alles zelf uitvoert!

Afronding Workshop Vikingmes Smeden

Het viking mes is nu bijna klaar, maar nog niet 100% af. Aan het einde van de workshop krijg je de kans je mes te slijpen op een van onze bandschuurmachines en/of wetsteen. Je gaat dus altijd met een scherp vikingmes naar huis. Alle deelnemer van de workshop viking mes smeden krijgen een wetsteen mee naar huis zodat het mes ook echt scherp gemaakt kan worden, dit betekend ook na de workshop werk aan de winkel!
Het was echt super Tof. Zjakkoo begeleid en ondersteunt je van A tot Z en geen vraag is te veel. Zijn uitleg is top, de materialen zijn top en zelfs al heb je het bijna helemaal verpest, weet Zjakkoo het weer terug te brengen naar een staat waarop je weer door kan. Met andere woorden: beunhaas proof. Gezien je met warme materialen werkt is het wel fijn je gewoon normaal te gedragen, ook voor Zjakkoo. Wij hebben met een groep bieropeners staan maken en zijn alle erg tevreden over de ervaring en het resultaat! Sterk aan te raden om met je vrienden te doen.
Brutchi Avatar
Brutchi
8/26/2023
Awesome, unique, rewarding, absolutely recommendable. At first you don’t know what to expect and then you go through a rollercoaster of emotions: “this is so cool!!” - “this is getting harder than I thought” - “there’s no way this will ever look like a knife, wtf…” - “ha, it is starting to look like one!” - “I’m almost there, I wonder if I can really use it for cooking” - “how soon is it acceptable to come again to make a second one?”. The tools/equipment are all suitable and in perfect state, and Maarten was super nice in explaining, guiding, and supporting. If you’re reading this, just go for it!
media thumbnail 0media thumbnail 1media thumbnail 2media thumbnail 3media thumbnail 4media thumbnail 5media thumbnail 6media thumbnail 7
Hugo Krajnc Avatar
Hugo Krajnc
1/26/2024
Een geweldige ervaring bij een hele enthousiaste gastheer, met niet alleen oog voor detail ,maar ook voor veiligheid. Een beleving die je niet zal vergeten en waarbij je ook nog iets moois overhoud. Ik zeg doen
patrick jansen Avatar
patrick jansen
10/26/2020
Waar zorgen wij voor:
Smeedmateriaal en gereedschap
Veiligheidsartikelen (veiligheidsbril, smeedschort, handschoenen en gehoorbescherming)
Koffie en thee

Waar moet je zelf voor zorgen:
X Stevige schoenen, het liefst veiligheidsschoenen
X Kleding van wol of katoen. Synthetische kleding verboden!!!

Belangrijk om te weten:
Voor de start van de workshop ontvang je een veiligheids regelement hier dien je mee akkoord te gaan.